Részletek - Nyugati oldal


A kert nyugati részén található a kb. 200 négyzetméteres veteményes. A föld nagyon jó minőségű, minden megterem benne. Korábban több helyszínen is próbáltuk a veteményes helyét, mire végül rátaláltunk erre a területre. Mivel mélyen fekszik, elegendő nedvességet kap a talajból még a legnagyobb szárazság idején is. A kényes palánták gondozásán kívül a legszárazabb nyáron sem igényelt öntözést ez a terület. A magasabb szintű területről egy széles sétányon, illetve keskenyebb utakon is meg lehet közelíteni. A korlát helyett bőtermő ribizli-sövény került beültetésre térelválasztó elemként. A veteményes hosszanti falát málnalugas határolja, több sorban, több, mint 20 méteren. A kerítés mellé fűzfasort telepítettünk, illetve megtartottunk két idős, hatalmas törzsű fűzfát is. Egy nagyon ízletes, mélybordó színű ősi nadapi almafa, egy mentett ősi körtefa és egy 20 méter koronaátmérőjű, bőtermő diófa maradt meg.

A domboldalba több, mint 30 őszibarackfa, sárgabarackfa, szilva, meggy, cseresznye is betelepítésre került.


Talajtakaró növények és nyári orgona a tavaszi színfolt.


A több, mint 20 méter koronaátmérőjű diófa - messzebbről. Alatta a hinták és kerti pihenő.

Kilátás az erdő aljától vissza, Nadapra. Karám és legelő.


A növények gyönyörűen fejlődnek

A diófa árnyékában

Ősi mentett körtefa, amely kapuként borul az út fölé - a tereprendezés hozzá lett igazítva. Évente 30-40 rekesz ízletes és egészséges körtét ad.
.
A bal oldalon a jelenlegi állapot látható. A jobb oldalon a tervezett. Mivel Délre van a legszebb kilátás, ezért az oszlopok közötti részen 3 hosszú ablakot terveztünk, és erre a látványra nyílik egy nagyobb, egybefüggő tér, amely lehet egy amerikai konyhás nappali. A bejáratot emiatt bal oldalra tettük, ahonnan egy előtérből Wc-t, mellette fürdőt, és két szobát lehet még kialakítani.

A hatalmas, egyterű tetőtér akár külön feljárattal külön lakóegységként is kialakítható. A tető 2020-ban új koszorút, és teljesen új tetőt kapott, Sötét színű terran zenit tetőcseréppel. Fóliázott, későbbi szigetelésre előkészítve. A betontálcás födém (mivel kivehető) miatt a belső térből is lehet feljárást biztosítani.